Ofrånkomligt inlägg

I dessa tider är det ofrånkomligt att göra ett inlägg om Covid-19 eller det så kallade coronaviruset.

Man brukar ju säga ”Inget ont som inte har något gott med sig!”. Det verkar ju stämma även med Covid-19. När många länder ”stänger ner” och tvingar folk i karantän så verkar naturen repa sig med en väldig hastighet. Jag förmodar att det kommer forskas mycket på alla förändringar som sker runt om oss just nu.

Har jag då själv upptäckt något gott som det fört med sig? Kanske…

Jag har länge velat få mer tid över till mig själv och mitt hantverk. På grund av att jag varit sjuk en del sedan virusets utbrott så har jag tvingats stanna hemma från jobbet. Det i sin tur har inneburit mer tid för mitt hantverk eftersom jag satt mig i vad man skulle kunna kalla ”självkarantän”, dvs jag träffar inte några andra människor om jag inte absolut måste.

Bland det första kreativa jag gjorde var en voodoodocka för att bekämpa coronan. Den här verkligheten vi lever i just nu kräver lite humor även om den är svart.

Med all den tid jag nu har tillbringat i min mer eller mindre frivilliga karantän så har min målbild blivit tydligare och den här bloggen är en del av målet. Eller rättare sagt – att regelbundet göra inlägg här.

Jag känner också att jag fått en klarare bild över vad som verkligen är viktigt i mitt liv. Detta är noga noterat. Än så länge enbart i mitt huvud, men jag kommer även sätta det på pränt och en del kommer säkert även hamna i bloggen framöver.

Lämna ett svar