Trotjänare fick nytt hem hos mig

Jag har köpt de flesta av mina möbler på second hand. Det gäller även för den här gamla kontorsstolen som jag direkt förälskade mig i när jag fick syn på den. Sitsen var rejält sliten och ofräsch, men min svåger som är händig och har diverse attiraljer för att klä om möbler hjälpte mig och på så sätt slapp jag leta material i affärerna.

Till yttertyg sydde jag ihop jeansbitar som blivit över vid större projekt. Jag sparar alla bitar utom de allra minsta när jag syr något. Jag slänger ner dem i en kasse och vid mindre projekt plockar jag sedan i den kassen i första hand istället för att klippa sönder större bitar.

När jag sytt ihop ett tygstycke som var tillräckligt stort till sitsen så gjorde jag enkla sashikobroderier i vissa av rutorna. Jag använde vanligt DMC broderigarn.

Ett stort tack till min svåger Ola som hjälpte mig med underarbetet! Sitsen var nämligen så dålig att vi fick byta ut materialet ända in till träskivan som utgör sitsens stomme.

Lämna ett svar